top of page

OVER ONS

JACOB JAN BOERMA

Als klein kind riep ik al dat ik later chef wilde worden.

Tijdens de vakantie met mijn ouders, werd ik op de achterbank van de auto, geïnspireerd door de Michelingids die naast mij lag. Deze beroemde culinaire rode bijbel, creëerde bij mij de droom om zelf ooit ook drie sterren te koken. 

 

Als gevolg daarvan, opende ik in de zomer van 2002 mijn eerste zaak, De Leest*** in Vaassen en behaalde ik in 2003 mijn allereerste Michelinster.

In 2007 volgde een tweede ster en eind 2013 kwam de felbegeerde derde ster. Een resultaat waar ik ongelofelijk trots op ben en hard voor heb gewerkt.

190418_Jacob-Jan-Boerma_7251-a.jpg

THOMAS DIEPERSLOOT 

Het is al een aantal jaar geleden dat de passie voor het koken serieuze vormen begon aan te nemen. Net uit de schoolbanken, vertrok ik op 17-jarige leeftijd naar Azië, om ervaring op te doen in toprestaurants en een nieuwe stijl van koken te ontdekken. Zelf ben ik klassiek Frans geschoold, maar wilde mij graag laten inspireren door andere keukens. De wereld om ons heen heeft namelijk zoveel moois te bieden. Iets wat u zult terugzien aan ons restaurant.


Terug in Nederland ging ik voor Jacob Jan Boerma werken in De Leest***. Daarna werd ik Chef bij Parc Broekhuizen in Leersum, waar ik in 2018 mijn eerste Michelinster in ontvangst nam in Restaurant Voltaire. Een succes dat naar meer smaakt en mij drijft om het in Fine Fleur, het restaurant van mijzelf en Jacob Jan Boerma, nóg beter te doen!

“Met volle overgave streven wij ernaar om u als gast keer op keer het beste te bieden en u tot in de kleinste details te blijven verrassen.”

bottom of page